Pretoria

Na het ontbijt hadden we alles weer ingepakt en iets ander gerangschikt in de kofferbak. Er paste nu 4 koffers achterin en alleen de kleine koffers konden aan de voeten van de kinderen. Nu zaten ze met  5 kids op de achterbank.
We wilde de 3C church in Pretoria bezoeken, dat is de kerk van Bert Pretorius en we hadden hem 4 jaar geleden ontmoet bij een conferentie in Duitsland. Helaas reden we verkeerd en stonden we niet bij het juiste adres. We zijn daar weg gereden en onderweg kwamen we een bordje Bethesda Church tegen, wij de borden gevolgd. De kerkdienst was niet afgelopen, maar dat kon vooral Bram niks schelen. We komen toch om ook mensen te spreken... Ok, naar de voorganger van de gemeente... Daar werden we uitgenodigd om mee te lunchen, erg leuk om zo spontaan ergens te komen. We hadden allebei nog niet het idee dat we hier moesten zijn.
We zijn daar weg gegaan en weer op zoek gegaan naar een slaapplek. Na 3 gasthuizen hadden we een plekje gevonden. Sucasa guesthouse, een erg ruim huis met 4 slaapkamers (we gebruiken er maar 3) elke een eigen badkamer. Wat een verwennerij.
Eind van de middag hoorde we dat de huisbaas nog naar de kerk ging. Hij ging naar de Moreleta park gemeente, een suid afrikaanse gemeente. We hadden wel zin om mee te gaan, dus wij weer in de auto op weg naar de dienst. We konden het weer niet vinden, uiteindelijk waren we een half uur te laat. We kwamen bij een erg imposant gebouw aan, een soort stadion waar wel 5000 mensen in konden. Echt super groot. Na afloop van de dienst zijn we naar voren gelopen, op zoek naar de voorganger. Hij werd erg enthousiast van ons verhaal en nodigde ons uit om komende week een afspraak met hem te maken.
De volgende ochtend kregen we een ontbijt, die we nog nooit gehad hadden. Ze noemen het een boerenontbijt! Dit bestaat uit: 2 geroosterde broodjes, 2 vissticks, scrumbled egg, 2 worstjes en boontjes. Voor de kinderen zat er iets minder op de borden, maar nog steeds met overvloed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verhuizen...

Fiona d'r nieuwe jurk