Backpacken

We zijn gisteravond terug gekomen van 4 dagen backpacken. Heerlijk even er tussen uit. Maandag zijn we begonnen in Jinja, bij de stopplaats van de taxi had je meteen allerlei winkeltjes met stofjes... Dus maar even wat gekocht, ik wil de meiden graag leren hoe je een patchwork moet maken. Lijkt me wel een leuk project. We hebben daar lekker over de markt gelopen, we hadden schoentjes nodig voor Rosa. Ze is inmiddels al 3 schoenen verloren in haar leven... Hopelijk blijft het hier bij. Op de markt waren ze erg behulpzaam en ze rennen zo voor je... dus de schoenen waren gauw geregeld. 's Middags hebben we een zwembad opgezocht, even afkoelen.
Tja en dan moet je toch op zoek naar een slaapplekje, we hadden een leuk plekje gevonden... En het was ook een heel mooi plekje, alleen de prijs was niet zo leuk... 174 dollar voor een slaapplekje... Op zoek naar een ander, goedkoper plekje. Na 2 guesthouses hadden we een betaalbaar plekje om te slapen. We hebben daarna lekker gedineerd aan de Nijl, maar dat was al zichtbaar in het vorige berichtje :)
Volgende ochtend zijn we na boodschapjes gedaan te hebben aan de Nijl weer gaan ontbijten. We hebben daarna een boottochtje gemaakt, na wat onderhandelingen. Dat is hier altijd weer nodig, en ze willen altijd de hoofdprijs natuurlijk.
's Middag wilden we graag door naar Mbale, dat ligt 160 km verder. Dus wij in de Matatu op weg naar Mbale... We wisten niet dat je er zo lang over kon doen :(. 4 uur later waren we aangekomen, inmiddels al donker en in een onbekende stad. Bram heeft even rondgevraagd en we zijn toen naar een guesthouse gegaan die gerund werd door Indiƫrs. Erg fijne mensen en ze hadden een prima plek voor ons. Een ruime kamer, een ruim bed, groot genoeg voor alle kids. Echt een super plek. Ze hadden er ook een restaurant bij en we hebben daar dan ook heerlijk van de aziatische keuken genoten. Daar zit toch heel wat meer smaak aan dan de Ugandeze keuken.
De volgende dag zijn we naar de Sipi falls gegaan en de dag erna naar de Sisi falls. Nou ja de foto's zeggen misschien wel genoeg. Als je op de banner klikt kun je ze weer bekijken. We zijn daarna met een mega bus (voor hier dan) naar huis gereden. En we waren in 3 uur thuis. Toch fijn als ruim 200 km moet afleggen.
We hebben heerlijk genoten van er even tussenuit te zijn. Nu hebben we nog 2 weken hier en dan begint ons avontuur in Zuid Afrika. We hebben ook wel weer zin om dat land te gaan ontdekken.

Reacties

Gert Koning zei…
Hoi Bram en Alieke,

Ben op jullie blog afgekomen en volg het met belangstelling! Zo te zien hebben jullie een geweldige tijd! Schitterende foto's ook!

Groetjes,
Gert Koning
Anoniem zei…
Hallo Bram en Alieke,

wat leuk om dit allemaal te lezen. Je zou een boek moeten schrijven. Ik zit echt genageld aan jullie leuke verhalen. Ook erg leuk om de foto"s te bekijken, zo krijgen wij ook een beeld hoe het daar is. Gelukkig gaat alles lekker en zien jullie toch wel heel wat leuke dingen. Ik kijk uit naar de volgende verhalen.

Liefs Tamara (Solid-Optics)

Populaire posts van deze blog

Verhuizen...

Fiona d'r nieuwe jurk