In de malaise...


Na een goede start in Uganda nu ook de andere kant: Luca had gisteren overgegeven, en vanmiddag kreeg hij hoge koorts. Na gebed het mannetje naar de kliniek hier op het terrein van Noah's Ark gebracht. Na een bloedtest bleek dat hij een veel malaria parasieten in zich had, en daarnaast bacteriële infectie, wat bv. door voedsel of de omgeving kan komen.
Onze arme Luca liet het allemaal maar over zich heen komen, geen energie meer om zich nog een beetje te verzetten, maar knapte na het eerste infuus van ongeveer 3 uur wel weer behoorlijk op. Morgen nog twee keer, en samen met de antibiotica tegen de infecties moet het weer snel beter gaan met het mannetje. Hij heeft nu even een paar uur bij mamma in bed gelegen, en nu slaapt ie lekker verder op z'n eigen plekje.

Ondertussen heb ik weer 'ns een oude hobby opgepakt: worstelen met kiespijn die een wortelkanaalbehandeling nodig heeft. Dat geeft wel weer mooi tijd om een blog berichtje te typen voor jullie, maar eigenlijk zou slaap beter voor mij en m'n omgeving zijn. In het dorp beneden kan ik de kies laten trekken voor 5000 UGX, wat neerkomt op ongeveer 1,5 euro, zelfs inclusief verdoving. Het zou ook maar zo een bijbaandje van de fietsenmaker kunnen zijn; verdoving met een hamer, extractie met de waterpomptang...

Ook heb ik foto's toegevoegd van een grote brand in de omgeving. Het is droog, en weinig middelen om het te blussen, dus waarschijnlijk zal er veel schade zijn, en verliezen mensen hun bezittingen; triest.

Deze dingen zijn de risico's waarvan we wisten dat ze reëel waren voor onze reis. En dit zijn de momenten waarop we extra blij zijn dat we elkaar en God hebben, met alle zekerheid er goed doorheen te komen. Bedankt voor jullie betrokkenheid en gebeden!

Reacties

Anoniem zei…
Balen zeg! We zullen voor jullie bidden!

Groetjes Jenneke

Populaire posts van deze blog

Verhuizen...

Fiona d'r nieuwe jurk