Koude douche?

Het gaat goed met ons, we zijn lekker aan het wennen en alles wordt steeds normaler. Zo ook de koude douche, de kinderen gaan elke avond heerlijk onder de koude douche. Het is wel een heel gegil, maar ze vinden het ook een hele uitdaging en staan er dan ook gerust een poosje onder. Rosa is de enige waar we nog een warm badje voor maken. Dus die ligt dan ook languit in de teil :)
Gisteren hebben we feest hier gehad, Piet en Pita waren 35 jaar getrouwd. We begonnen met een kerkdienst, die uiteraard een poosje later begon dan de planning. Dat is hier heel normaal, moet je gewoon maar aan wennen. Het was net een trouwerij, Pita in haar trouwjurk, Piet in pak (toch een andere, want die van z'n trouwdag paste toch echt niet meer :)) en de ceremonies; opnieuw trouw beloven, cake snijden, ugandeze dans, muziek en foto's van vroeger. Halverwege moesten we toch echt naar binnen, want de eerste echte regenbui kwam eraan. We moesten even gauw alle ramen dicht doen, want als het ging waaien dan gaat de regen dwars door je huis heen. Dat wil je toch ook niet hebben. Erg leuk om toch eens zo'n plensbui mee te maken en ook erg goed voor de natuur hier. Uiteraard valt dan de stroom ook uit, dus dan is het plaatje wel compleet :)
Vandaag zijn we naar de farm gegaan, want er waren 13 biggetjes geboren. Dit is natuurlijk helemaal leuk, er was één klein biggetje bij. Dus de kids hopen dat hij het wel overleeft en werd extra in de gaten gehouden. Ik heb hem ook nog even aangelegd, want het is toch wel zielig als je zo'n klein hummeltje ziet zoeken waar hij nou de melk vandaan kan krijgen.
En nu zitten we ook weer lekker binnen zonder stroom in het donker en het regent weer. De generator krijgen ze ook niet aan de praat, dus helaas ook geen licht in huis.
Het is de hele dag droog geweest en een keer niet heel heet. Ook wel eens fijn.

Reacties

Anoniem zei…
Alieke....Ik neem aan dat je dat biggetje bij zijn moeder hebt aangelegd?
Roelien
haha, ja dat vroeg ik me ook al af, Roelien ;-)

Alieke, wat gaaf, joh, die bank! Je hebt echt gouden handjes!
Liefs ons

Populaire posts van deze blog

Verhuizen...

Fiona d'r nieuwe jurk