Kampala

We zijn een dagje onverwachts naar Kampala geweest, dat is toch een hele beleving om met z'n allen even weg te gaan. Bram zou met iemand meerijden die afgezet zou worden bij het vliegveld. Ik zag met welke auto ze gingen en wilde toen ook wel graag mee. Gauw alle kids klaargemaakt en meegegaan. Helaas was het niet de beste chauffeur die je kunt hebben en waren er algauw een paar kids misselijk. Lisa wist nog net te wachten met spugen tot we uitgestapt waren:) Daar sta je dan met je kids in Kampala, erg leuk hoor. Mensen zijn erg vriendelijk en willen je graag helpen. De één wil er iets meer geld voor hebben dan de ander, maar oké dat hoort hier er een beetje bij. We hadden wat nietjes nodig om de bank af te maken die ik aan het bekleden was, en we wilde voor de verandering de tandarts maar weer eens bezoeken. Er was nu een stukje van Bram z'n kies afgebroken. En pinnen was ook wel fijn, want dat lukte steeds niet in Mukono. Op een gegeven moment is het geld toch echt op, dan is het niet meer zo grappig dat je nog steeds niet kan pinnen. Het geeft je ook wel echt een gevoel van vakantie en vooral van hoe het hier in Uganda werkt. Hoe lang je op dingen moet wachten voordat je iets voor elkaar hebt etc... In ieder geval leer je hier een hele hoop geduld, misschien hadden we dat toch nog niet genoeg :)
Uiteindelijk hadden we alles voor elkaar gekregen, zelfs bij de tandarts konden we zo terecht en dan begint de avontuurlijke terugweg.
We wilden met het openbaar vervoer terug, dat is ook wel de goedkoopste manier om te reizen. Dus wij in zo'n busje gestapt en die stopte met het 'busstation' midden in de stad... Tja ik had wel eens foto's gezien van Reny, maar vond dit altijd erg onwerkelijk. Helaas was het echt de waarheid, zoek het juiste busje, ha ha... Er staan weet ik niet hoeveel busjes en er staat nergens op waar die heen gaat.

(Ik heb even een plaatje opgezocht, we hadden zelf geen foto ervan gemaakt. matatu Kampala) Gelukkig was er een man zo aardig om ons kris kras tussen alle busjes door naar de juiste te brengen. En als je eenmaal zit, ben je ook zo weer thuis. En dat alles voor nog geen 2,5 euro met z'n allen. Dat zijn toch wel weer de leuke dingen van hier. Je betaalt ook per plek, dus voor ons gezin hebben we dan 3 plekken.
Een hele belevenis, maar wel erg leuk om mee te maken. We zijn altijd wel erg dankbaar dat we dan weer veilig op de compound aankomen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verhuizen...

Fiona d'r nieuwe jurk